10 Decoratie trends die dit jaar groot zullen worden!

10 Decoratie trends die dit jaar groot zullen worden!

Dit zijn de 10 decoratie trends die dit jaar groot zullen worden. Ben je van plan om te verhuizen of wil je iets aan je huis toevoegen lees dan snel verder.

Als je aan een grote voorjaarsschoonmaak denkt denk je vast aan opruimen en stofzuigen. Dat klopt ook wel maar dit jaar wordt het ook echt tijd om de spullen die je al lang niet meer leuk vindt of die je toch nooit gebruikt, weg te gooien. Hierdoor heb je meer ruimte en kan je je huis weer opnieuw inrichten met de nieuwste decoratie trends.

 

10 decoratie trends - zwat witZwart en wit

Simpel is ín terwijl een paar jaar geleden de felle kleuren en patronen trendy waren gaan we dit jaar voor het strakke en simpele zwart en wit. Zo is er dit jaar 40% meer decoratie in zwart en wit op Pinterest te vinden.

 

 

 

 

 

10 decoratie trends -MatMatte kleuren

Vorig jaar was decoratie in diverse metallic kleuren helemaal in. Dit jaar zien we dat alleen nog kleding terugkomen. Deze lente kan je veel matte texturen en krijtverf vinden. Als je nog geen genoeg hebt van je metallic spullen, geen probleem want metallic en matte texturen gaan heel erg goed samen. Dus bewaar gerust al je goud- en koperkleurige spullen die je in 2015 in huis hebt gehaald.

 

 

 

 

10 decoratie trends - macrame

Macramé en crochet texturen

Volgens Pinterest zijn de ‘boho looks’ niet alleen maar op festivals terug te vinden maar ook in huis decoratie. Zo is het opvallend dat er 35% meer foto’s met macramé gepind worden dan vorig jaar. Je ziet ook flink meer foto’s met crochet bijvoorbeeld hangmatten.

 

 

 

 

 

10 decoratie trends -MarbleMarble

Marble is een duidelijke trend die dit jaar tijdens de NY NOW beurs ook erg zichtbaar was. Laat je niet gek maken door te denken dat marmer een gat in je portemonnee slaat.Het gaat juist om de kleine dingen, bijvoorbeeld een klok, kaarshouders of onderzetters van marmer.

 

 

 

10 decoratie trends - houten vloerGrijze houten vloeren

Een grijze, simpele maar toch hele mooie houten vloer past ook helemaal in de nieuwste trend. Uiteraard is dit niet iets dat je snel kan aanpassen. Als je toch al van plan was om je vloer te vernieuwen dan is dit het moment om voor een mooie grijze houten vloer te gaan.

 

 

 

 

 

10 decoratie trends - badkamerBadkamerspiegels

Een simpele vierkante of rechthoekige spiegel doet misschien wel wat het hoort te doen. Maar de trendy website Houzz voorspelt dat in 2016 saaie spiegels niet meer kunnen. Dit betekent dus dat je beter op zoek kan gaan naar een ronde of een wat aparter gevormde spiegel. Het veranderen van de vorm van je spiegel zorgt ervoor dat je badkamer er ineens veel beter en bij de tijd uit ziet.

 

 

 

10 decoratie trends - BidetBidet

In tegenstelling tot de mediterrane landen zijn bidets nooit echt een groot succes geweest in Nederland maar dat zal snel veranderen. Het Houzz onderzoek zegt dat 5% van de master badkamers nu een bidet hebben. Door de toenemende behoefte aan betere persoonlijke hygiëne zal dat dit jaar gaan toenemen. Het moet gezegd worden: een bidet is niet een van die decoratie trends die je zo in je huis haalt maar het is een absolute aanrader voor mensen die toch van plan zijn de badkamer een make-over te geven.

 

 

10 decoratie trends - electronica vrijElektronica vrije woonkamer

Woonkamers puilen tegenwoordig uit met allerhande elektronica. De televisie is de afgelopen jaren steeds groter geworden en neemt daardoor een veel prominentere plaats in. Hierdoor ontstaat nu de trend om de woonkamer in te richten zonder de nadrukkelijke aanwezigheid van een tig-inch flatscreen. Dit betekent natuurlijk niet dat je de tv moet weggooien of verkopen maar er zijn wel mensen die ervoor kiezen om hem niet in de woonkamer te plaatsen maar in de slaapkamer of in een aparte kamer voor de tv.

 

 

 

 

10 decoratie trends - open haardOpen haard

Eigenlijk is de open haard terug van nooit weg geweest. Deze klassieke en oude details zal je veel op Pinterest tegenkomen. Daarnaast wint de pellet kachel ook steeds meer aan populariteit. De open haard is lekker warm en een prima sfeermaker in huis.

 

 

 

 

 

10 decoratie trends - badkamer stoelComfy badkamers

Badkamers zijn vaak plekken waar het snel rommelig en vol kan zijn. In 2016 zal daar een eind aan komen. Ook hier betekent dit veel spullen opruimen en eventueel weggooien. Daarvoor in de plaats kan je er bloemen neerzitten of een comfortale stoel (als je badkamer daar groot genoeg voor is).

Kortom: begin met opruimen en weggooien en haal dan je favoriete decoratie trends in huis. Je huis knapt er aan alle kanten van op.

 

 

Fotocredits: elledecor.com
Share This