Kasten voor lange tijd netjes houden

Kasten voor lange tijd netjes houden

Is het niet heerlijk om een netjes en opgeruimd huis te hebben? Helaas is dit bij de meeste mensen niet het geval. Soms lijkt het wel alsof het helemaal geen zin heeft om op te ruimen, tenslotte is het een week later weer een zooitje. Zorg er daarom met deze tips voor dat je kasten schoon en netjes zijn en dat ook blijven! 

Soms heb je het idee dat je blijft opruimen en schoonmaken. Zo lang je geen goed systeem hebt, is dit inderdaad het geval. Want hoe netjes je kast ook is, als jij morgen een shirtje nodig hebt dat onderop de stapel ligt, heb je die keurige stapel zo weer overhoop liggen. Daarom is het misschien slim het een keer anders aan te pakken zodat het wel blijvend resultaat heeft. Het kost je misschien een weekend, maar je hebt er erg lang profijt van!

Uitruimen

Om goed op te kunnen ruimen, moet je eerst eigenlijk wat meer rotzooi maken. Haal alle kasten en lades in je huis leeg. Het beste kun je ruimte voor ruimte aan het werk gaan. Begin bijvoorbeeld bij de slaapkamer en haal alle kasten en lades hier tegelijk leeg. Natuurlijk kun je ook kast voor kast aanpakken, maar soms blijkt opeens dat de spullen uit de ene kast toch beter in de andere kast kunnen komen te staan.

Weggooien

De stap die je vervolgens neemt, is het weggooien van spullen die je niet meer gebruikt. Wees kritisch. Heb je bepaalde spullen het afgelopen jaar niet gebruikt en is de kans erg klein dat je het in het komende jaar of het jaar daarna nodig zult hebben? Dan kun je het beter maar gewoon weg doen. Je zult zien dat als je echt de tijd neemt om naar je spullen te kijken, je heel wat minder over houdt.

Schoonmaken

Als alle spullen uit de weg zijn, kun je gaan schoonmaken. Ook in kasten zul je namelijk zo nu en dan een doekje moeten gebruiken. Gelukkig wordt het daar niet heel snel vies, maar nu je toch bezig bent, kun je het mooi een keertje doen.

Inruimen

En dan moet je opnieuw een indeling gaan maken voor je kast. Natuurlijk kun je alles los neerleggen, maar probeer ook veel met bakken en ladeverdelers te werken. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je kast er ook in de toekomst netjes uit blijft zien. Zo duurt het langer voor het weer net zo´n zooitje is als dat het was. Bovendien kun je gemakkelijker schoonmaken wanneer je alles in bakken hebt zitten die je op kunt tillen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author