Bed opmaken zoals in Amerika

Bed opmaken zoals in Amerika

Maak jij je bed altijd netjes op? Of ziet hij er eigenlijk altijd slordig uit? Zonde, want je bed kan juist zo´n mooi onderdeel van de kamer zijn. Een mooi opgemaakt bed straalt rust uit en zorgt ervoor dat de slaapkamer een prettige ruimte wordt. Amerikaanse bedden zijn helemaal prachtig, met heel veel kussentjes. Zo kun je een bed opmaken op z´n Amerikaans! 

Amerikaans bed

Wat is het verschil tussen een Amerikaans en een Nederlands bed? Nederlandse bedden zijn vaak simpel en zonder poespas opgemaakt, terwijl het in Amerika gebruikelijk is om een flinke hoeveelheid kussens te gebruiken. Deze kussens geven een luxe uitstraling aan je bed en je krijgt meteen zin om je er in te laten vallen.

Bed opmaken

Maar hoe gaat dat opmaken dan precies in z´n werk? Allereerst zorg je natuurlijk voor een mooi dekbedovertrek zodat je de dekens op een mooie manier op het bed kunt leggen. Zorg ervoor dat het bed goed straks is opgemaakt. Neem vervolgens een sprei die je in het midden vouwt en op de onderkant van het bed legt. Koop het liefst een sprei met bijbehorende kussens, om er een eenheid van te maken. Deze kussens leg je vervolgens aan het hoofd van het bed neer. Hiervoor neem je twee grote kussens van ongeveer 65 x 65 centimeter, je hoofdkussens, twee kleinere vierkkante kussens en één extra kussentje voor in het midden. Van deze kussens maak je een mooie combi aan het hoofd van het bed.

Dekens open slaan

Wanneer je gaat slapen, kun je de kussens naast het bed neerleggen. Je hoofdkussen kun je gebruiken om op te slapen en de volgende dag kun je hem gewoon weer tussen de andere kussens stoppen. Maak je bed alleen niet meteen na het slapen op. Het is beter om de dekens eerst even open te slaan zodat het geen broedplaats voor allerlei beestjes wordt.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author