Dit is leuk op Pinterest, maar niet bij jou thuis

Dit is leuk op Pinterest, maar niet bij jou thuis

Pinterest is de ideale site om inspiratie op te doen voor jouw interieur. Jaloersmakend is het zeker, al die perfecte woonkamers en stijlvolle slaapkamers. Heel aanlokkelijk ook om vervolgens te proberen hetzelfde in jouw huis te realiseren. Soms kun je dit echter maar beter niet proberen, het gaat je toch niet lukken. 

Want sommige dingen lijken heel leuk op Pinterest, maar zijn lang niet zo leuk in het echt. We kunnen eindeloos proberen dit ook in onze eigen woonkamer, slaapkamer of keuken na te maken, maar we kunnen ons beter neerleggen bij het feit dat het toch nooit wordt wat we willen.

Design en gebruiksvriendelijk 

Pinterest woonkamers zijn niet bedoeld om echt in te wonen, zeker niet met kinderen. Witte banken die ontzettend gevoelig zijn voor vlekken, designstoelen waar nauwelijks op te zitten is en glazen tafels en kasten die niet schoon te houden zijn. Nee, design en gebruiksvriendelijk zijn geen twee woorden die bij elkaar passen helaas.

Ordenen

Ordenen is hartstikke leuk. Ziet er super uit ook, als alles strak geordend is. Netjes kleur bij kleur en soort bij soort, het zou toch zo leuk zijn. Maar zeg nou eerlijk, denk je echt dat dit zo blijft? Leuk voor een paar dagen, hooguit een week, en dan is alles weer net zo rommelig als daarvoor. Gelukkig kun je in de tussentijd nog net even een Pinterest waardig fotootje maken.

Pinterest 2_Home_Planetfem

De leukste trends

Trends zijn er om over te nemen, toch? Denk wel even na voor je meteen de nieuwste dingen aanschaft omdat het in ieder woonmagazine staat en op iedere pin voorbij komt. Want dat iets een trend is, wil niet zeggen dat het ook bij jou in huis leuk staat.

Kleuren

Hetzelfde geldt overigens voor kleuren. Neem niet klakkeloos alles over wat op dat moment in is. Je kunt je muur wel een behangetje met een drukke print geven omdat dat helemaal hip is, maar als het je kamer veel kleiner maakt terwijl er al zo weinig ruimte is, bereik je er weinig goeds mee. Eerst even zelf nadenken dus.

Do It Yourself

Helemaal hot in Pinterest land is natuurlijk de DIY. Leuk hoor, al die foto´s van zelf geknutselde meubels. De een lijkt nog gemakkelijker dan de ander en als die mensen het kunnen, kun jij het vast ook wel! Helaas, de praktijk blijkt vaak wat anders in elkaar te steken. Naast dat het heel lastig is om echt een goed resultaat te bereiken, ben je vaak alsnog een heleboel geld kwijt aan materialen.

Fotocredits:
Varrell

Share This

About the author