DIY kerstballen met sneeuwpoppen

DIY kerstballen met sneeuwpoppen

Staat de kerstboom al in huis? Natuurlijk is het leuk om een aantal mooie kerstballen te shoppen en op te hangen, maar het is nog veel leuker om je eigen ballen te maken. Met deze DIY kerstballen maak je zelf de leukste ballen die er uit zien als een sneeuwpop. 

Transparante kerstballen

Voor DIY kerstballen heb je geen dure, speciale kerstballen nodig. Je kunt gewoon een doos met doorzichtige kerstballen kopen. Voor de sneeuwpop met het mutsje zou je ook witte ballen in huis kunnen halen, maar dat hoeft niet. Met doorzichtige ballen en witte verf kom je namelijk ook een heel eind.

Sneeuwpoppen

Er zijn twee verschillende soorten sneeuwpoppen die je kunt maken van kerstballen. De meest simpele variant is een transparante kerstbal die je vult met witte piepschuim bolletjes. Je kunt dit doen door het bovenstukje voorzichtig van de kerstbal af te halen, hem te vullen en vervolgens weer dicht te maken. Het gezichtje maak je met stiften die geschikt zijn voor gebruik op gladde materialen of bijvoorbeeld nagellak.

DIY kerstballen_Home_Planetfem

De tweede sneeuwpop heeft een zelfde soort gezichtje, maar wordt gemaakt met een witte kerstbal. Heb je geen witte kerstballen in huis? Dan kun je ook wat witte verf in de bal gieten. Met een leuke kerstsok maak je een mutsje. Koop hiervoor goedkope sokken bij een winkel als Primark. Het uiteinde van de sok knip je af en je maakt hem vervolgens helemaal af met een strikje.

Andere DIY kerstballen

Je kunt ook nog heel wat andere DIY kerstballen maken met transparante ballen. Vul ze bijvoorbeeld met nepsneeuw of plak er met tape kerstbomen op. In onderstaand filmpje wordt precies uitgelegd hoe je de sneeuwpoppen en andere kerstballen kunt maken. Zo kun je thuis lekker creatief aan de slag voor de kerst!

Fotocredits:
DIY Holiday Ornaments op YouTube

Share This

About the author