DIY kussen met tekst

DIY kussen met tekst

Zijn de kussens op je bank aan vervanging toe? Wacht nog even met het inslaan van nieuwe kussens. Je kunt ze namelijk ook gemakkelijk zelf pimpen! Bijvoorbeeld met deze leuke letters of teksten. Je maakt het helemaal zelf! 

Saaie kussens op de bank? Daar komt snel verandering in! Met deze DIY maak je ze namelijk een stuk leuker. Met een lettermal en een textielstift kun je hele teksten op je kussen maken.

Wat heb je nodig?

  • Kussenhoes
  • Textielstift
  • Lettermal (bijvoorbeeld een letterliniaal)

Aan de slag

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Heb je kussens op je bank zonder patroontje? Die zijn zeker geschikt! Anders kun je goedkope sierkussens in een kleur naar keuze halen bij winkels als Xenos, Action en Hema.

Haal het kussen uit de hoes en leg de hoes plat op tafel. Het is belangrijk om een stuk karton in de hoes te steken om te voorkomen dat je stift doordrukt op de achterkant van de stof. De letters maak je vervolgens met een textielstift en een lettermal. Zo´n lettermal kun je kopen bij een hobbywinkeltje of winkels zoals Hema en V&D.

Het is verstandig om ze eerst met stift op het kussen te tekenen, om te kijken of ze goed recht op de stof terecht komen. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je de letters met textielstift overtrekken. Het is jammer als de letters niet precies recht staan, hierdoor gaat het effect verloren. Het is even puzzelen, maar wanneer je er de tijd voor neemt, moet het zeker lukken.

Je eigen kussen

Even goed laten drogen en je hebt je eigen kussen gemaakt! Hij staat leuk op de bank of op het bed. Let er wel op dat je hem combineert met rustigere kussens, anders wordt het geheel erg druk.

 

DIY kussens_Home_Planetfem

Fotocredits:
Confessions of a Wiscousin Housewife

Share This

About the author