DIY scrabble letters

DIY scrabble letters

Het spelletje scrabble heb je vast wel eens gespeeld. De letters van dit spel zijn heel populair. Niet zo zeer om de meeste punten mee te kunnen scoren, maar vooral omdat ze zo leuk staan in je interieur. Met deze DIY maak jij je eigen scrabble letters op groot formaat. 

Scrabble letters zijn ontzettend leuk om te gebruiken in je interieur. Je kunt er woorden mee vormen of bijvoorbeeld de namen van al jullie gezinsleden. Het is mooie muurdecoratie en het is bovendien erg origineel. In Nederland zijn grote scrabble letters lastig te krijgen, maar gelukkig kun je ze ook gemakkelijk zelf maken met deze DIY!

Op de website van Something Turquoise laat Jen zien hoe je zelf scrabble letters maakt. Hier zijn ook gratis downloads te vinden voor alle letters van het alfabet.

Hoe ga je te werk?

Print de letters die je nodig hebt uit op een A4. Koop een houten, vierkanten plankje in het formaat waarin je de scrabble blokjes wilt hebben. Het is handig als je carbonpapier hebt zodat je de letter over kunt trekken en er vervolgens een afdruk van op het hout komt te staan. Heb je dit niet in huis? Kleur dan eerst de achterkant van het A4 in met grijs potlood, plak het papier vervolgens op het hout en ga met een potlood met scherpe punt over de lijnen van de letter heen. Als het goed is heb je nu een afdruk op het hout staan.

Deze afdruk kun je nu inkleuren met zwarte verf. De randjes kun je eventueel met een zwarte stift doen om ze extra strak te krijgen. Vergeet je plankje niet in te smeren met lak zodra je klaar bent!

Wat kun je met de scrabble letters doen?

Hang de letters op aan de muur of zet ze op een kastje neer. Ze zijn erg leuk voor in de kinderkamer (of op de deur van de kinderkamer), maar ook in de slaapkamer of woonkamer. Je kunt er heel wat leuke dingen mee doen!

Share This

About the author