Drie afgezaagde interieurtrends en leuke alternatieven

Drie afgezaagde interieurtrends en leuke alternatieven

Je kent het vast wel, van die items die iedereen wel in huis lijkt te hebben. In eerste instantie misschien origineel, maar lang niet meer zo bijzonder als je ze bij al je vrienden tegen lijkt te komen. Gelukkig zijn er ook leuke alternatieven te bedenken. 

1. Mooie spreuk aan de muur

Veel saaie witte muren worden opgevrolijkt met een mooie tekst. Heel leuk natuurlijk, maar de meeste teksten zijn niet meer zo origineel. ´Carpe Diem´ is bijvoorbeeld een veelgebruikte leus. Ook bordjes in huis met bepaalde spreuken zijn in trek. Teksten in je interieur zijn leuk, maar veel teksten zijn echt een beetje afgezaagd. Kies daarom liever voor een woord of een spreuk die goed bij jullie familie past. Het kan iets unieks zijn, iets wat alleen jullie begrijpen. Op deze manier heeft de tekst veel meer waarde.

2. Boeddhabeeld

Boeddhabeelden zijn ook in heel wat huizen terug te vinden. Niets mis mee natuurlijk, maar vaak hebben ze weinig betekenis. Kies liever voor een beeld of een woonaccessoire dat je hebt meegenomen van een verre reis. Heel wat persoonlijker dan zo´n beeld van de Action of de Xenos.

3. Losse trends

Er zijn verschillende trends van de afgelopen tijd die doorgevoerd worden in slechts een paar meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van de industriële lamp, het steigerhouten bankje en woonaccessoires met letters of teksten er op. Dit is natuurlijk heel leuk, maar het moet wel passen bij de rest van het interieur. Ga dus niet zomaar mee met iedere trend, maar kies één stijl waar je de hele ruimte op aanpast. Dit zorgt voor een bij elkaar passend geheel, in plaats van een bij elkaar geraapt zooitje aan ´hippe´ meubels.

Fotocredits:
Wall Art Deco

Share This

About the author