Feestje in een klein huis?

Feestje in een klein huis?

Heb je een klein huis, maar wil je wel zo nu en dan een feestje kunnen geven of meerdere mensen uitnodigen? In een kleine ruimte is het natuurlijk niet handig om zo veel stoelen te hebben staan en een flinke hoeveelheid servies, maar hoe doe je dat dan op een feestje? 

Feestje

Als je een groot huis hebt, kun je best wat extra servies opslaan voor speciale gelegenheden. Ook heb je dan waarschijnlijk veel zitruimte in huis. Maar wanneer je een kleinere woning hebt waar je alleen of met z´n 2e woont, is het nog wel eens lastig om veel mensen kwijt te kunnen. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je voldoende ruimte hebt?

Klapstoelen of statafels

Klapstoelen zijn niet zo chic als gewone stoelen, maar het is wel een goede oplossing wanneer je over weinig zitruimte beschikt. Je kunt klapstoelen huren of zelf kopen en ze de rest van het jaar op een handige plek opruimen, bijvoorbeeld onder het bed. Je zou ook statafels kunnen huren zodat je minder zitruimte voor je gasten nodig hebt.

Servies

Komen er veel mensen eten? Het is het niet waard om voor die paar keer per jaar een gigantisch servies aan te schaffen dat je vervolgens nergens kwijt kunt. Je kunt er beter voor kiezen tijdelijk wat servies te lenen of voor servies te gaan dat je achteraf weg kunt gooien, scheelt je ook weer afwas. Kies niet voor plastic bordjes die het na drie happen al vergeven, maar koop een wat luxere variant. Papieren bordjes zijn ook leuk en een stuk beter voor het milieu.

Schuiven met meubels

Heb je de tafel in het midden staan, maar gebruik je hem nu alleen om hapjes op uit te stallen? Schuif hem dan een keer tegen de muur aan. Ook andere meubels zoals de bank en bijzettafeltjes kun je tijdelijk een andere plek geven om meer ruimte te creeëren.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author