Het inrichten van je dakterras

Het inrichten van je dakterras

Ben jij de gelukkige eigenaar van een dakterras? Deze buitenruimte kun je op heel veel verschillende manieren leuk decoreren. Maak er een echt stukje tuin van of gebruik je dakterras als verlengde van de woonkamer. Jij bepaalt de stijl en de uitstraling! 

De grote vraag is wat je precies van je dakterras wilt maken. Zou je graag een tuin willen, dan is het mogelijk om veel soorten planten in potten op de tegels te plaatsen. Ook kun je een eigen moestuintje beginnen door met houten planken en aarde je eigen mini tuintje in elkaar te zetten, die je met tussenschotten verdeelt in kleinere stukjes waar je allerlei verschillende soorten groenten en fruit kunt verbouwen. Liever een kruidentuintje? Dan kun je ook de hoogte in werken, scheelt weer plek op de grond!

Dakterras4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Als je niet zulke groene vingers hebt, kun je van je dakterras ook een soort tweede woonkamer maken. Met een mooie loungeset, romantische verlichting en lekkere kussens en plaids maak je er een knus plekje van. Voor een zomers gevoel kies je voor echte knalkleuren. Pasteltinten kunnen ook heel mooi staan.

Dakterras

Dakterras3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De inrichting van je dakterras hoeft overigens helemaal niet zoveel te kosten. Bij winkels als Action en Ikea heb je vaak voor weinig geld simpele meubels voor buiten. Decoreren kun je al doen met een paar kaarsjes of een goedkoop lichtsnoer. Let er wel op dat hij geschikt is voor buiten!

Fotocredits:
Welke

Share This

About the author