Hier lees je hoe jij je eigen interieur designer kan zijn

Hier lees je hoe jij je eigen interieur designer kan zijn

Als interieur een doel van je is dan heeft dit artikel handige informatie voor jou. Deze kleine tips kunnen je veel inspiratie geven voor de volgende interieur projecten.Veel professionals hebben verschillende dingen te zeggen wanneer het aankomt bij interieur, in dit geval is het dus slim om voor alles open te staan. Als je in jezelf gelooft en vertrouwen hebt in wat je doet dan komt het altijd goed.

Heb je laatst een kunstwerk gekocht en wil je het ophangen, dan is het natuurlijk wel slim om het van te voren goed op te meten. Als je van plan bent om het boven de bank te hangen dan is het verstandig om de achterkant van de bank te meten en vervolgens het 10 cm hoger dan de bank op te hangen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Tijdens het ophangen van foto’s is het leuk om ze op een creatieve manier  op te hangen. Je hoeft ze niet alleen maar in een rechte lijn te zetten wanneer je ze ook in een patroon kan hangen. Dit kan je huis een ander gevoel geven.

Wanneer je eindelijk je huis gaat decoreren dan is het slim om eerst op te ruimen en dingen weg te gooien. Dit zorgt ervoor dat je huis straks niet nog kleiner aanvoelt omdat het te druk is. Zorg ervoor dat je veel ruimte overhoud en dat je maar een paar meubel stukken gebruikt.

Het hoeft niet heel moeilijk te zijn om je keuken te renoveren, vaak is het veranderen van een paar kastjes en lades al genoeg. En bijvoorbeeld hout te vervangen voor glas zodat de keuken er moderner uit ziet.

Maak een plan voor dat je begint. Denk goed na over de vorm van de kamer die je wilt gaan decoreren. Het gebruiken van meubel stukken die makkelijke te verplaatsen zijn of die je bijvoorbeeld in een hoek kan zetten zorgt ervoor dat je het later nog altijd makkelijk kan veranderen. Als je vervolgens ook nog gebruikt maakt van goede belichting dan lijkt de ruimte nog groter.

Als je veel spullen hebt en je niet van plan bent ze weg te gooien, dan helpt het om je muren zo leeg mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat je huis niet te vol aan voelt en dat je spullen niet vloekt met een drukke muur.

Kleedje in de woonkamer of slaapkamer in een mooie kleur kan ervoor zorgen dat je kamer gelijk wat meer kleur krijgt zonder het te verven. Zorg er wel voor dat je ze steeds omdraait zodat je niet plekken krijgt waar het langzaam kapot gaat. Als er veel stof op komt dan kan je het altijd stofzuigen of buiten ophangen en slaan met een stok.

Je hoeft niet veel geld uit te geven voor mooie belichting, veel winkels verkopen goedkope kroonluchters die er goed uitzien en je huis opfleuren.  Goed licht is namelijk erg belangrijk als je je huis groter wilt laten lijken en het sfeer wilt geven.

Een huis met sfeer is natuurlijk altijd fijn, daarom is het leuk om interessante kunst stukken neer te zetten. Je kan het een bepaald gevoel geven dat jij wilt en er kunnen allemaal interessante gesprekken ontstaan door de kunst in je huis.

Een van de belangrijkste dingen die je moet bespreken voor dat je überhaupt begint is het budget. Het is namelijk heel vervelend om allemaal ideeën te krijgen die je niet kan betalen. Dit geld ook voor het verven van je muren omdat je snel spijt kan krijgen van de kleur. Vooral wanneer je niet hebt uitgezocht hoe het er uit ziet in bepaalde belichting.

 

Je gelooft het misschien niet maar je kan je kelder heel goed decoreren, bij veel mensen is het een donker en koud hol maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Je kan het een felle kleur schilderen en als het een raam heeft ook nog een gordijntje ophangen.

Nu je dit artikel heb gelezen en nog meer zin hebt gekregen om eindelijk te gaan beginnen. Hoop ik dat de tips je zullen helpen in het decoreren van je huis.

 

 

Share This