Hoe voel je je thuis

Hoe voel je je thuis

Thuis is de plek waar je naar terugkeert na een lange dag werken, de plek waar je je toevlucht zoekt van alle drukte, de plek waar je je veilig en geliefd voelt, dit hoeft niet eens door iemand anders te zijn gewoon door jezelf, waar je voor jezelf zorgt, jezelf goed eten voedt, de plek waar je je rust vindt. In deze blogpost geef ik wat advies om ervoor te zorgen dat je huis kunt omtoveren tot je eigen safe heaven.

Alleen maar positieve energie

De eerste stap om de sfeer thuis te verbeteren is jezelf te ontruimen van alle negatieve energie die je waarschijnlijk in je huis hebt zitten. Misschien is het een doos met herinneringen van je ex partner, misschien is het een oud schilderij dat al jaren aan de muur hangt en jij geen gevoelens meer voor hebt. Wat het ook is verwijder het uit je leven. Je kunt die ruimte goed gebruiken voor andere dingen die wel vreugde bij je opwekken.

Zo kun je bijvoorbeeld het oude schilderij vervangen voor een nieuw schilderij dat je raakt. Misschien kun je oude cadeaus van je ex wel doneren aan anderen. Denk maar aan knuffels, sieraden enzovoort, daar kun je andere weer blij mee maken.

Heb hoge standaards

Het is belangrijk dat je kieskeurig bent met wie jij in jouw huis toelaat. Niet iedereen kan je zomaar binnen laten. Zo loop je het risico dat je vreemde die je eigenlijk niet zo goed kent weten waar jij woont en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk twee keer na over wie je binnenlaat, het is jouw safe place.

Rituelen

Er zijn veel rituelen die je kunt toepassen in jouw huis, doe waar jij je goed bij voelt. Sommige vinden het erg therapeutische om met wierook in hun huis te roken/stomen. Andere gebruiken liever salie. Dit is een erg oud ritueel dat afstamt van de oorspronkelijke amerikanen die gebruikte witte salie om geesten en negatieve energieën te verdrijven.

De bedoeling is dus dat je de witte salie aansteekt en met het stokje rond de kamer of als je het hele huis wilt reinigen loop je het hele huis door. Als je een bepaalde plek langer wilt reinigen dan kun je een sage hold kopen. Daarmee wordt het salie stokje vast gehouden. Belangrijk is dus dat je de ramen en deuren open laat staan zo kan de kamer goed doorluchten.

Neem je werk niet mee naar huis

Thuis is de plek om bij te komen van de stress en de drukte van je werk dus het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je wanneer je thuis komt vooral aan jezelf en je behoeftes. Denkt misschien heb je erg de behoefte om in bad te zitten en gewoon even bij te komen. Doe dit dan ook. Vergeet niet om tijd voor jezelf vrij te maken.

Creëer een mood

Bij binnenkomst is het enorm belangrijk om een sfeer in je huis te creëert, door bijvoorbeeld een playlist aan te zetten, een geurkaars te laten branden en gewoon voor een goede en positieve sfeer thuis zorgt.

Share This