Ideeën voor het toilet

Ideeën voor het toilet

Wordt het tijd voor een nieuw toilet in huis? Het is wel zo fijn als deze ruimte er rustig en schoon uit ziet. Dat heeft niet alleen te maken met hoe goed je hem schoont houdt. Een mooi modern toilet maak je met behulp van deze ideeën. 

Plaats van het toilet

Hebben jullie al een geschikte plek voor het toilet? Of zou je hem liever ergens anders willen hebben? Om ruimte te besparen zou je kunnen kiezen voor een toilet onder de trap. Dat dit prima kan, is te zien op onderstaande foto. Je kunt er zelfs nog een heel gezellig plekje van maken! Houd er met het plaatsen van een toilet rekening mee dat je genoeg ruimte hebt voor je benen wanneer je zit. Het is vervelend als lange mensen met hun benen tegen de deur aan komen.

Toilet onder de trap

Tegels

De tegels zijn erg belangrijk in een toilet, omdat ze voor een groot deel bepalen hoe de ruimte er uit komt te zien. Lijkt het je wel wat om voor een opvallend tegeltje te gaan? Kies er dan voor om een deel in deze tegelsoort te doen, bijvoorbeeld het gedeelte om de stortbak heen of de vloer. De rest van de tegels kun je rustig en strak houden, zodat het geheel niet te druk wordt.

Toilet met bijzonder tegelwerk

Decoratie

Natuurlijk kun je ook decoratie toevoegen in het toilet. Echte planten zullen waarschijnlijk niet lang in leven blijven, omdat het een donkere ruimte is. Je kunt wel gaan voor nepbloemen of plantjes. Een leuk schilderijtje of een mooie tekst doen het ook altijd goed. Vergeet vooral geen mooie oplossing te bedenken voor de toiletrollen, bijvoorbeeld in een stijlvolle mand zoals op de foto hier onder.

Toilet met decoratie

Plankjes

Nog wat meer ruimte nodig voor decoratie of andere spulletjes? Hang dan wat mooie plankjes aan de muur. Wil je maandverband of tampons opbergen op het toilet? Koop hier dan een mooi doosje voor en zet dat op een van de plankjes.

Plankjes op het toilet

Fotocredits:
Pixabay
Pinterest

Share This

About the author