Industrieel interieur

Industrieel interieur

Ben je toe aan een nieuwe stijl voor je woning? Een industrieel interieur is dan misschien een leuk idee. Sommige mensen vinden het wat koud en onpersoonlijk overkomen, maar als je het goed aanpakt, is het dat juist helemaal niet. 

Een industrieel interieur heeft een stoere uitstraling, het is een stijl met lef. Materialen als leer, metaal en beton passen hier goed bij. Het geeft een bijzondere sfeer in huis en vooral in een loft heeft het een prachtig effect. De ruimte is het liefst ook groot en open, dit geeft het gevoel van wonen in een oude fabriekshal. Werk dus vooral niet met te veel muurtjes.

Materialen

Houd je wel van een gewaagde en eigentijdse look? Dan is een industrieel interieur misschiel wel wat voor jou. Bij deze woonstijl vind je geen behang of perfecte vloeren terug. In de muren zijn de bakstenen vaak zichtbaar en een betonnen vloer past goed bij deze stijl. Metaal komt terug in verschillende elementen, zoals bijvoorbeeld lampen of kasten.

Het fijne aan een industrieel interieur is dat niets perfect hoeft te zijn. Een muur die niet helemaal strak is, een leren bank met wat slijtplekken of kasten die zichtbaar gebruikt zijn, het past er allemaal bij. Constructiedetails mogen zichtbaar zijn, het geeft alleen maar extra goed de stijl weer.

Kleuren bij een industrieel interieur

Welke kleuren passen bij een industriële stijl? Zwart, wit en grijstinten komen overal terug. Wil je toch liever wat afwisseling? Dan zou je voor een paar felle kleuren als accent kunnen kiezen. Denk aan een mooie loft in New York. Die sfeer wil je uitstralen met je spullen, materialen en kleuren.

Wil je wat inspiratie om zo´n industriële stijl ook op jouw eigen interieur toe te kunnen passen? Bekijk dan eens de volgende foto´s van verschillende woningen.

Industrieel interieur_Home_Planetfem1 Industrieel interieur_Home_Planetfem2 Industrieel interieur_Home_Planetfem3 Industrieel interieur_Home_Planetfem4 Industrieel interieur_Home_Planetfem5

Fotocredits bovenste foto: VT Wonen (Fotograaf: James Stokes | Styling: Marianne Luning)
Overige foto´s: Pinterest

Share This

About the author