Je studentenkamer inrichten in vijf stappen

Je studentenkamer inrichten in vijf stappen

Een studentenkamer inrichten is niet altijd gemakkelijk. Tenslotte moet je veel kwijt in een kleine ruimte en dat met weinig budget. Toch kun je er heel wat leuks van maken als je er van te voren goed over nadenkt. Met deze vijf stappen richt je een studentenkamer leuk in. 

1. Inspiratie opdoen

Het is belangrijk om eerste inspiratie op te doen zodat je een beeld krijgt van wat je uiteindelijk wilt. Het is heel aanlokkelijk om meteen te kopen wat je leuk vindt, maar dat is niet verstandig. Een kussentje of schilderij kan heel leuk lijken, maar het moet ook passen bij de rest van de kamer. Zeker in zo´n kleine ruimte is het belangrijk dat je spullen op elkaar afstemt. Zorg er dus voor dat je eerst inspiratie op doet voor je überhaupt denkt aan het kopen van spullen. Dit kun je doen op sites zoals Pinterest en Welke, maar ook in winkels.

2. Grote meubels

Als eerste zul je de grote meubels uit moeten zoeken, die vormen de basis van je kamer. Dit zijn meestal een bed, een kast en een bureau. Het is mooi als deze meubels een beetje bij elkaar passen. Koop ze bijvoorbeeld in dezelfde kleur of stijl. Met het kopen van meubels zul je heel goed op de afmetingen moeten letten. Soms lijkt het precies te passen, maar kom je er in de praktijk achter dat je kamer toch wel heel erg volgebouwd is als alle meubels er eindelijk staan. Meet het dus goed op en maak een plattegrond, zo weet je zeker dat het goed komt.

3. Tweedehands

Als je hebt gekocht wat je graag nieuw wilt hebben, kun je kijken of je deze meubels aan kunt vullen met tweedehands. Neem een kijkje op Marktplaats, stuur een mailtje naar al je vrienden en familie en ga eens langs bij de Kringloop. Best kans dat er wat tussen zit dat mooi tussen jouw andere meubels past.

4. DIY

Heb je nog steeds niet alles bij elkaar wat je wilt hebben? Denk dan ook eens aan het zelf maken van meubels. Met pallets maak je je eigen loungebank en van fruitkistjes heb je zo een kast geknutseld. Do it yourself is niet alleen heel leuk en handig, maar ook nog eens goedkoop.

5. Accessoires

En tot slot is het tijd voor de accessoires. Meubels kun je simpel houden, met accessoires maak je sfeer. Kies felle kleuren of ga juist voor zachte tinten. Accessoires zorgen voor een eigen touch aan je interieur, dit maakt je kamer persoonlijk. Zo kun je er echt iets leuks van maken!

Fotocredits:
I Love My Interior

Share This

About the author