Maak je eigen mini kerstboom

Maak je eigen mini kerstboom

Heb je kerstvakantie en lijkt het je leuk om wat creatiefs te doen? Deze schattige mini kerstboom maak je gemakkelijk zelf. Samen met de openhaard en de cadeautjes straalt het een echt kerstgevoel uit. Leuk als decoratie! 

De kerstvakantie is hét moment om lekker creatief aan de slag te gaan. Buiten is het koud, maar binnen kun je het warm en gezellig maken. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het leuk om samen te knutselen. En wat staat die zelfgemaakte decoratie leuk in huis!

Openhaard

De openhaard kun je maken van een lege doos, bijvoorbeeld van wasmiddel. Deze doos beplak je met papier en met witte stift kun je er een paar bakstenen op tekenen. Echt vuur in een kartonnen openhaard? Dat is een beetje gevaarlijk. Maar met je smartphone en een openhaard filmpje op YouTube, lijkt het net echt. Let er wel op dat de openhaard precies groot genoeg is voor je smartphone. Hij moet er in passen, maar er mag niet te veel ruimte aan de zijkanten zitten zodat je de telefoon niet ziet zitten.

De openhaard versier je met schattige kleine sokjes. Deze sokjes kun je maken van wattenschijfjes die je verft. Met een mooi stukje touw kun je ze aan de bovenkant van de openhaard bevestigen.

Kerstboom

Voor de kerstboom heb je alleen een bol groene wol nodig. Deze wol rol je over je vingers tot een bol waarvan je de uiteinden open knipt. Je maakt op deze manier drie bollen in drie verschillende groottes. Je bevestigt de bollen met een rietje aan elkaar en knipt ze vervolgens schuin af als een kerstboom.

Pakjes

Om het geheel af te maken, kun je nog wat mini cadeautjes maken van papier. Deze pakjes versier je met een klein strikje en leg je om de kerstboom heen.

In het onderstaande filmpje kun je precies zien hoe je alle onderdelen van deze kerstdecoratie kunt maken. Heel veel succes!

Share This

About the author