Maak je eigen plantenwand

Maak je eigen plantenwand

Wanneer je in het buitenland komt, zie je vaak veel verschillende planten en bloemen in potjes aan de muur hangen. In Nederland komt dit minder vaak voor, maar eigenlijk is het hartstikke leuk. Maak daarom ook in jouw tuin een eigen plantenwand! 

De meeste plantjes worden in Nederland netjes in de grond gezet, maar aan de muur zien ze er juist zo vrolijk uit. Het kan een goede oplossing zijn wanneer je een saaie wand hebt in je tuin. Met bloemetjes in potjes maak je het geheel een stuk vrolijker.

Raster

Om een plantenwand te maken heb je allereerst een goed, stevig rek nodig. Je kunt dit nieuw in de winkel kopen, maar vergeet ook zeker niet op Marktplaats te kijken. Het rek op de foto is niet meer dan een oud, ijzeren raster. Dit oude maakt het juist wel leuk! Je kunt ook zelf een raster maken, bijvoorbeeld met hout.

Potjes kopen

Vervolgens heb je potjes nodig om de plantjes in te plaatsen. Zorg voor potjes met een gat in de bodem, zodat een teveel aan regenwater gemakkelijk weg kan lopen. Wanneer je dit niet doet, kunnen de plantjes gaan schimmelen. Simpele, goedkope potjes kun je zelf gemakkelijk wat mooier maken met een beetje lak of verf. Je kunt de potjes ook juist simpel houden om de bloemen die er in komen extra op te laten vallen.

Potjes vastmaken

De potjes maak je met een touwtje vast aan het hek. Zorg voor een goede, stevige verbinding zodat ze niet zomaar kunnen vallen. Houd er rekening mee dat het buiten ook kan stormen. Je wilt niet hebben dat al je potjes dan opeens kapot op de grond liggen! Met een stevig stuk touw kun je ze goed vast zetten tegen het raster aan.

De plantenwand

Kies vervolgens een paar vrolijke plantjes of bloemen uit om in de potjes te plaatsen. Let er op dat de plantjes genoeg water krijgen, ook in de zomer. Zo kun je lang van je eigen plantenwand blijven genieten!

Fotocredits:
Lake Jane

Share This

About the author