Maak je keukenkastjes eens leeg

Maak je keukenkastjes eens leeg

Heb jij ook keukenkastjes vol schoonmaakmiddelen, pasta´s en broodbeleg? Er zijn weinig mensen die altijd opgeruimde keukenkastjes hebben. Als het bij jou ook een chaos is, raak je het overzicht snel kwijt. Maak daarom je keukenkastjes eens helemaal leeg! 

Wat heb jij allemaal in je keukenkastjes staan? De kans is groot dat je het niet eens precies weet. Vaak spaar je in de loop van de tijd heel wat producten op. En als je dan in de winkel staat, weet je niet meer zeker hoeveel rijst, pasta of groene thee je nog in je keukenkastjes had liggen, dus koop je voor de zekerheid nog maar een pak. Zo wordt het probleem alleen nog maar groter.

Keukenkastjes uitruimen

Begin daarom met het uitruimen van je keukenkastjes. Maak ze echt helemaal leeg. Het liefst allemaal tegelijk, maar je kunt het ook kastje voor kastje doen. Zet alle producten per productgroep bij elkaar. Maak dus een gedeelte met schoonmaakmiddelen, pasta´s, rijst, thee enzovoort. Zo heb je een goed overzicht van alle producten die je in huis hebt.

Wat bewaar je?

Vervolgens ga je goed kijken wat je kunt bewaren. Check altijd de houdbaarheidsdatum en kijk of er producten zijn die je wellicht helemaal niet meer gebruikt. Dat kan allemaal weg. De producten die je wel bewaart kun je nu op een overzichtelijke manier opbergen. Zorg ervoor dat dingen die nog kort houdbaar zijn vooraan komen te staan. Als je meerdere pakken van hetzelfde hebt, kun je het misschien samenvoegen.

Wat heb je in huis?

Check regelmatig wat je precies in huis hebt. Dat is zeker handig voor je naar de supermarkt gaat. Zo voorkom je dat je opnieuw producten koopt waar je al vier pakken van hebt staan. Pas op met aanbiedingen. Natuurlijk is het fijn als je twee plus twee gratis kunt kopen, maar vraag jezelf wel van te voren af of je het inderdaad allemaal zult gebruiken.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author