Maak van je huis een ontspannen plek

Maak van je huis een ontspannen plek

Als je thuis bent, wil je kunnen ontspannen. Er is tenslotte al genoeg stress op je werk. Niets is dan ook zo fijn als even lekker bij kunnen komen in je eigen huis. Maar hoe zorg je er voor dat je huis ook echt een plek wordt waar je helemaal tot rust kunt komen? 

Opruimen

Het is natuurlijk logisch dat er eerst opgeruimd moet worden. Zorg voor zo min mogelijk spullen in huis en berg alles op een overzichtelijke manier op. Je zou misschien denken dat het belangrijkste is dat alle troep aan het zicht onttrokken is, maar ook in je kasten en lades moet alles netjes liggen. Anders zul je die ergernissen meteen weer opmerken wanneer je iets in je la probeert terug te vinden. Bewaar alleen de spullen waar je echt wat mee doet en zet de rest het huis uit.

Schoonmaken

Wanneer je weinig spullen hebt, is schoonmaken meteen een stuk gemakkelijker. Je kunt nu overal gemakkelijk bij en daardoor kun je vaker en sneller even een doekje door je huis halen. Zo ziet alles er keurig uit en ruikt het ook nog eens lekker. Ben je klaar? Zet dan een lekker ruikende geurkaars of een huisparfum neer. Zo ruik je meteen een lekkere, frisse geur wanneer je de kamer binnen komt.

Knusse hoekjes

En dan is het nog belangrijk om een lekker knus hoekje te creëeren waar je kunt genieten van je huis. Leg lekkere kussens neer op de bank of maak een mooi zitje aan het raam. Je kunt hier veel beter relaxen wanneer je weet dat je huis op orde is. Zo kun je er echt van genieten! Vergeet ook niet een paar mooie lampen aan te schaffen waarvan je het licht romantisch kunt dimmen. En kaarsjes zijn natuurlijk ook altijd goed, zeker in de winter!

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author