Natuurlijk wassen met Seepje

Natuurlijk wassen met Seepje

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag daarom een blog over Seepje, een product waarmee je natuurlijk kunt wasssen. Een eerlijk product dat goed is voor onze aarde en je kleding mooi schoont houdt. Heb jij Seepje al in huis? 

Wassen met behulp van schilletjes van een Nepalese vrucht, het klinkt een beetje gek. Toch is dit de ideale manier om op een duurzame manier je kleding schoon te houden. De Sapindus mukorossi-vrucht uit Nepal bestaat namelijk uit schilletjes die een natuurlijke zeep afgeven als ze in aanraking komen met water.

Schilletjes

Je doet de schilletjes in een speciaal zakje in je wasmachine en kunt op deze manier drie wasbeurten met dezelfde schilletjes wassen. Met de meegeleverde etherische oliën zorg je ook voor een lekker geurtje aan je wasgoed.

Fairtrade en natuurlijk wassen

Natuurlijk wassen is het zeker, want de schilletjes kun je na afloop gewoon bij het GFT-afval gooien of in de tuin begraven. Het fijne is dat je ook nog eens bijdraagt aan het natuurbehoud in Nepal. De bomen die anders als brandhout worden gebruikt, blijven nu bestaan om de schilletjes te kunnen leveren. De werkomstandigheden van de werknemers in Nepal zijn goed. Er wordt gewerkt volgens de Fairtrade arbeidsvoorwaarden. Maar ook in Nederland draagt Seepje nog iets bij. De verpakking wordt namelijk geregeld door Siza, een organisatie waar mensen werken met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Vloeibaar wassen

Liever vloeibaar wassen? Dat kan inmiddels ook met een van de vier vloeibare wasmiddelen van Seepje. Hierbij is extra aandacht besteed aan de verpakking. De normale plastic wasmiddelflessen zijn immers niet goed voor het milieu. Daarom wordt gebruik gemaakt van een speciale papieren fles die een stuk beter is voor de wereld!

Ben je benieuwd naar natuurlijk wassen met Seepje? Je kunt de producten hier bestellen.

Share This

About the author