Opruimen in 365 dagen

Opruimen in 365 dagen

Sommige klusjes in huis liggen al jaren op je te wachten. Iedere week bedenk je minstens één keer dat je er nu toch écht eens wat aan moet doen, maar toch laat je het steeds weer liggen. Het is tijd voor een groot opruimproject: 365 dagen opruimen. 

Heb je er ook zo´n last van dat de klussen in huis zich op lijken te stapelen? Volgens opruimgoeroe Marie Kondo hoef je maar één keer echt goed op te ruimen en ben je er daarna vanaf. Wanneer alles een eigen plekje heeft, kun je het namelijk gemakkelijk op de juiste plek terug zetten en hoeft het nooit meer zo´n troep te worden.

Je kunt natuurlijk een paar volledige dagen besteden aan het opruimen van je huis, maar dan moet je wel heel rigoureus te werk gaan. Wanneer je veel losse klusjes hebt, kun je het beter over een jaar tijd verdelen. Iedere dag een beetje opruimen en na een jaar zul je versteld staan van wat je voor elkaar hebt gekregen.

Maak een grote lijst voor jezelf met alle klusjes die je moet doen in huis. Verdeel het in kleine, overzichtelijke hoeveelheden. Schrijf dus niet ´de keuken´ op, maar verdeel de keuken in verschillende kastjes, de koelkast, vriezer, oven enzovoort. De meeste klusjes moet je in een kwartiertje kunnen doen. Je kunt er enkele grotere klussen tussen zetten voor als je wat meer tijd over hebt.

Natuurlijk hoef je geen 365 klussen te bedenken, want er zijn ook dingen die veel vaker dan één keer moeten gebeuren. Denk maar eens aan het stofzuigen van je huis en het schoonmaken van de wc. Zorg er wel voor dat je minstens één keer per week een opruimklus aanpakt. Kies een kastje in huis, haal alle spullen er uit, bepaal wat weg mag en wat je wilt houden en richt hem vervolgens weer in. Wanneer je dit een jaar lang doet en je vervolgens aan de vaste plek van de spullen houdt, zul je merken dat opruimen en schoonmaken helemaal niet meer zo veel tijd in beslag neemt.

Fotocredits:
De Verkoop Versneller

Share This

About the author