Oud er uit, nieuw er in

Oud er uit, nieuw er in

Heel veel mensen hebben te veel spullen. Het klinkt een beetje krom om te zeggen dat je dan nieuwe spullen nodig hebt, maar toch is het waar. Een grote schoonmaak waarbij oud plaats maakt voor nieuw kan heel wat opleveren. 

Als je jouw kledingkast leeg ruimt, zul je waarschijnlijk heel wat kleding aantreffen die je nooit draagt. Of kledingstukken die eigenlijk al een beetje oud en versleten zijn, maar die nog steeds in de kast liggen. Daarom is het belangrijk om al je spullen – niet alleen de kleding, maar bijvoorbeeld ook keukenspullen en boeken – uit te zoeken en te bepalen wat weg moet. Je houdt alleen de dingen in huis die je gelukkig maken, volgens de werkwijze van Konmari.

Soms heb je dingen in huis omdat je ze nou eenmaal nodig hebt. Natuurlijk kun je ze bewaren, maar het is wel zo fijn als je ook van deze spullen gelukkig wordt. Gooi je oude, botte aardappelschilmesjes dus weg en vervang ze voor nieuwe en vervang alle versleten kleding voor nieuwe. Het is even een investering, maar wanneer je voor goede kwaliteit gaat, zal je er ook veel langer plezier van hebben. Investeer bijvoorbeeld in een paar kwalitatief goede basics en je zult zien dat je veel meer ruimte in je kledingkast over houdt.

De spullen die je niet meer gebruikt, gaan weg. Maak hierbij onderscheid tussen spullen waar een ander nog wat aan heeft en spullen die weggegooid moeten worden. Je zult zien dat je veel minder spullen nodig hebt dan je wellicht denkt.

Fotocredits:
Pure Wow

Share This

About the author