Sneller je huis verkopen

Sneller je huis verkopen

Staat jouw huis al een tijdje te koop? Of zijn jullie van plan het huis in de verkoop te zetten, maar willen jullie eigenlijk zo snel mogelijk verhuizen? Met deze tips vergroot je de kans dat jullie huis sneller wordt verkocht. 

Opruimen

Het is zo logisch, maar toch lijken veel mensen de kracht van opruimen te onderschatten. Natuurlijk neem je al die troep zelf mee en hebben de nieuwe bewoners er niets mee te maken, maar soms is het lastig om er doorheen te kijken. Een opgeruimd huis ziet er nou eenmaal veel beter uit.

Foto´s 

Maar dan moet je natuurlijk wel goede foto´s online hebben staan. Want mensen komen pas langs als ze het idee hebben dat jouw huis wel eens precies het huis kan zijn dat ze zoeken. Er staan heel wat huizen te koop en dus zul je al op moeten vallen met de foto´s die gemaakt zijn. Zorg voor een goede kwaliteit foto´s waar alles duidelijk op is te zien.

Geur

De geur van een huis doet ook veel met mensen. Zet de ramen van te voren open voor wat frisse lucht. Een taart bakken van te voren is een bekende truc om voor een lekkere geur te zorgen. Je kunt ook geurstokjes aanschaffen.

Laat geen persoonlijke spullen liggen

Je huis staat waarschijnlijk vol met persoonlijke spullen zoals foto´s, jassen, schoenen en speelgoed van de kinderen. Ruim dit zo goed mogelijk op. Natuurlijk is het nog steeds jullie huis, maar potentiële kopers hebben graag het idee dat ze in hun eigen toekomstige huis rond lopen.

Dieren

Voor sommige mensen zijn huisdieren een echte not done, terwijl je lang niet altijd ruikt dat er een dier in huis woont. Ruim alle spullen van je huisdier op om te voorkomen dat mensen zich gaan focussen op vieze geurtjes. Ze denken al snel dat ze het kunnen ruiken, terwijl ze waarschijnlijk niets gemerkt hadden als ze niet wisten dat je een huisdier hebt.

Open dag

Het is veel werk om er voor te zorgen dat je huis er altijd mooi en netjes uit ziet. Wanneer je een open dag voor je huis organiseert, krijg je in een keer veel mensen over de vloer. Dat scheelt je een hoop losse bezoeken en je maakt het bovendien een stuk laagdrempeliger voor huizenkopers. Veel makelaars organiseren dit soort dagen.

Fotocredits:
Inspirerend Wonen

Share This

About the author