Tips om je kasten op te ruimen

Tips om je kasten op te ruimen

Vind je het ook altijd zo fijn om in het nieuwe jaar je huis weer een beetje op orde te maken? Misschien heb je daar ook wel wat tijd voor over nu alle feestdagen voorbij zijn. Zorg er dan meteen voor dat het een tijdje netjes blijft met de volgende tips! 

Natuurlijk kun je iedere week je huis schoonmaken en opruimen, maar als je er een keer extra aandacht aan besteedt, scheelt dat de volgende keer weer tijd. Kies daarom een weekend uit waarin je even wat minder te doen hebt en ga eens echt goed aan de slag. Het is misschien lastig om te beginnen, maar als je eenmaal bezig bent, zul je zien dat het best snel gaat. Zorg ervoor dat je de volgende stappen neemt.

Uitruimen

Om goed op te kunnen ruimen, moet je eerst eigenlijk wat meer rotzooi maken. Haal alle kasten en lades in je huis leeg. Het beste kun je ruimte voor ruimte aan het werk gaan. Begin bijvoorbeeld bij de slaapkamer en haal alle kasten en lades hier tegelijk leeg. Natuurlijk kun je ook kast voor kast aanpakken, maar soms blijkt opeens dat de spullen uit de ene kast toch beter in de andere kast kunnen komen te staan.

Weggooien

De stap die je vervolgens neemt, is het weggooien van spullen die je niet meer gebruikt. Wees kritisch. Heb je bepaalde spullen het afgelopen jaar niet gebruikt en is de kans erg klein dat je het in het komende jaar of het jaar daarna nodig zult hebben? Dan kun je het beter maar gewoon weg doen. Je zult zien dat als je echt de tijd neemt om naar je spullen te kijken, je heel wat minder over houdt.

Schoonmaken

Als alle spullen uit de weg zijn, kun je gaan schoonmaken. Ook in kasten zul je namelijk zo nu en dan een doekje moeten gebruiken. Gelukkig wordt het daar niet heel snel vies, maar nu je toch bezig bent, kun je het mooi een keertje doen.

Inruimen

En dan moet je opnieuw een indeling gaan maken voor je kast. Natuurlijk kun je alles los neerleggen, maar probeer ook veel met bakken en ladeverdelers te werken. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je kast er ook in de toekomst netjes uit blijft zien. Zo duurt het langer voor het weer net zo´n zooitje is als dat het was. Bovendien kun je gemakkelijker schoonmaken wanneer je alles in bakken hebt zitten die je op kunt tillen.

Fotocredits:
Teen Vogue

Share This

About the author