Tuin aanleggen met vijf tips

Tuin aanleggen met vijf tips

Gaan jullie een nieuwe tuin aanleggen? Een hele nieuwe tuin kan handig zijn wanneer jullie oude tuin echt aan vervanging toe is of als jullie een nieuwbouwwoning hebben. Met de volgende tips is een nieuwe tuin aanleggen een stuk gemakkelijker! 

Een nieuwe tuin aanleggen is nogal wat werk. Je zult in één keer moeten bepalen hoe de hele ruimte er uit gaat zien. De keuzes die je maakt, kunnen later nogal eens van invloed zijn. Maak dus eerst gebruik van de volgende tips:

Tip 1: Denk goed na over de indeling van de grond

Lijkt het je fijn om gras te hebben in je tuin? Dat is natuurlijk leuk, maar met een kleine tuin niet zo verstandig. Je zult de grond goed in moeten delen en realistisch naar de ruimte moeten kijken die je hebt. Op tien vierkante meter een grasmat neerleggen zal je namelijk weinig plezier opleveren. Uiteindelijk ben je er meer tijd mee kwijt dan dat je er van kunt genieten. Maak een goede plattegrond van je tuin en bepaal hoeveel ruimte je nodig hebt voor bijvoorbeeld een zitgedeelte. Waar komen de planten? En hoe wil je het grasveld vormgeven als je hier wel ruimte voor hebt?

Tip 2: Let op met het plaatsen van bomen

Lijkt het je wel wat om ook een paar boompjes te plaatsen? Je kunt ze natuurlijk gemakkelijk op de plattegrond tekenen, maar houd wel rekening met de beschikbare ruimte. Wanneer je een klein boompje plaatst, kan het best eens zijn dat hier over een paar jaar een gigantische boom staat die al het licht weg neemt.

Tuin aanleggen 2_Home_Planetfem

Tip 3: Niet te veel potten

Ga je planten in potten zetten of in de grond? Potten kunnen erg handig zijn voor op een terras, maar ze hebben wel wat meer zorg nodig. In de zomer zul je ze bij warmte iedere dag water moeten geven. In de grond houden planten het langer vol als het even niet regent.

Tip 4: Plaats een buitenkraan

Een buitenkraan komt altijd goed van pas. Het is heel handig om hiermee de planten water te kunnen geven en in de zomer kunnen kinderen hier met koud water spelen. Wanneer je toch een grote verandering in je tuin doorvoert, is een buitenkraan de investering wel waard.

Tip 5: Koop goede tegels

Tegels kunnen flink in de kosten lopen, maar dat is het wel waard. Goede tegels zijn minstens vijf centimeter dik en worden niet glad wanneer het regent. Check dit zeker vooraf, want het is zonde als je je hele tuin vol hebt liggen met kwalitatief slechte tegels.

Fotocredits:
Pinterest

Share This

About the author