Vijf manier om je woonkamer een andere look te geven

Vijf manier om je woonkamer een andere look te geven

De meeste mensen brengen veel tijd door in hun woonkamer. Het is dan ook jammer als je niet helemaal tevreden bent met je interieur. Je kunt veel geld investeren in nieuwe meubels, maar je kunt ook met simpele aanpassingen een hele nieuwe look creëren. Dit zijn vijf manieren. 

1. Kussens

Heb je kussens op de bank liggen? De kleur en het patroon daarvan kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in je woonkamer. Koop kussens met een losse kussenhoes zodat je lekker kunt blijven variëren. Zat van een bepaalde kleur? Dan kies je gewoon weer een nieuwe!

2. Muren

Je muren bestrijken een groot oppervlakte van je woonkamer en als je hier iets verandert, zal de hele kamer er meteen anders uitzien. Heb je een vrij donkere kamer? Kies dan voor witte muren en eventueel pasteltinten om de kamer niet nog donkerder te maken Ook in een kleine ruimte zijn lichte kleuren aan te raden.

3. Verlichting

Een grote plafondlamp is misschien praktisch, het is niet altijd heel gezellig. Soms kunnen kleine sfeerlichtjes veel mooier staan, terwijl ze ook de gewenste lichtsterkte produceren. Combineer staande lampen met kleine sfeerlampjes of een mooie industriële hanglamp. Je krijgt zo voldoende licht, maar dan net even anders.

4. Planten

Bloemen geven je huis kleur en stralen gezelligheid uit. Het is erg leuk als je iedere week naar de markt gaat om een vers boeketje te halen, maar ook met planten haal je wat meer leven in huis. Zo hoef je niet iedere week nieuwe bloemen te halen, maar heb je toch wat kleur in huis. Zorg er wel voor dat je planten voldoende licht en water krijgen.

5. Accessoires 

En tot slot kun je ook lekker variëren met accessoires. Wanneer je een bepaalde kleur hebt gekozen voor de woonkamer, is het leuk als deze kleur ook terugkomt in de accessoires.

Fotocredits:
VisBizz

 

 

Share This

About the author