Vijf tips voor het inrichten van je huis

Vijf tips voor het inrichten van je huis

Ben je verhuisd of heb je gewoon zin in een nieuw interieur? Het inrichten van je huis kan ontzettend leuk zijn, maar je moet het wel verstandig aanpakken. Dus maak gebruik van deze vijf tips zodat je zeker weet dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je nieuwe inrichting.

1. Maak een planning

Als je eenmaal een idee in je hoofd hebt, is het verleidelijk om meteen te beginnen. Maak liever eerst even een planning voor jezelf, zodat je precies weet wanneer je wat aan kunt pakken. Houd hierbij ook rekening met aspecten als de droogtijd van verf. Heb je alles helemaal uitgedacht? Dan is het tijd om te beginnen!

2. Kies voor tijdloos

Nieuwe trends op woongebied zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar tenzij je over een bak met geld en flink wat tijd beschikt, kun je de basis beter simpel houden. Kies voor tijdloze meubels die je met kleine accessoires steeds weer kunt veranderen. Dus investeer in een paar goede, standaard meubels zoals een bank, eettafel en kasten.

3. Ga los met accessoires

Met accessoires kun je daarentegen wel weer flink uitpakken. Doe dat ook om je interieur de uitstraling te geven die jij graag wilt. Dus voeg een paar mooie knalkleuren toe of ga voor een romantisch tintje. Wat je ook doet, zorg dat dit zelfde thema in de hele ruimte of zelfs meerdere kamers wordt toegepast. Dit zorgt voor een eenheid.

4. Zie de kamer als geheel

We zijn al snel geneigd om in kleine stukjes te denken. Als jij die prachtige bank in de winkel ziet staan, denk je meteen aan dat ene hoekje in de kamer waar hij mooi zou kunnen staan. Alleen staat dat ook in de rest van de kamer? Want als je de hoek opeens vol hebt staan met een kolossale bank, wil je niet teveel drukte in de rest van de ruimte. Zie de kamer dus als geheel en focus je niet op één gedeelte.

5. Geef spullen een nieuw leven

Oude meubels en accessoires weggooien? Echt niet! Die oude mand kun je mooi opknappen en als tafeltje gebruiken, terwijl je de kast met een likje verf zo weer in de woonkamer kunt zetten. Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee en ontzettend leuk om te doen.

Fotocredits:
HGTV

Share This

About the author