Waar bewaar jij belangrijke papieren?

Waar bewaar jij belangrijke papieren?

Ken je dat? Dat je huis zo´n puinhoop is dat je niets meer terug kunt vinden? Wel vervelend als je je diploma nodig hebt voor een sollicitatie of je de garantie van je wasmachine op wilt zoeken. Hoe kun je belangrijke papieren het beste bewaren?

Belangrijke papieren

Iedereen heeft belangrijke papieren in huis. Bonnetjes, garantiebewijzen, handleidingen, diploma´s en certificaten, je moet ze ergens neerleggen waar je ze goed terug kunt vinden. Kies daarom één plek in huis uit waar je al deze dingen bewaart. Het heeft geen zin wanneer je het over meerdere plaatsen verspreidt, want op een gegeven moment weet je niets meer terug te vinden.

Bakjes

Het werkt het beste wanneer je een la of kast hebt waar je alles in kwijt kunt. Maak bakjes voor de verschillende soorten belangrijke papieren. Zo is het fijn om een bonnetjesbak te hebben en een doosje waar je alle handleidingen bewaart. Hoe duidelijker je opbergsysteem is, hoe gemakkelijker het is om de juiste papieren weer terug te kunnen vinden. Zorg er voor dat je ieder jaar je papierwerk een keer uitzoekt. Garanties die verlopen zijn, kun je dan meteen weg gooien. Alles wat je niet meer nodig hebt, kan de papierbak in. Als je dit niet op deze manier bijhoudt, zul je merken dat je snel weer het overzicht verloren bent.

Wachtwoorden

Er zijn ook mensen die hun wachtwoorden graag opschrijven, omdat ze ze anders vergeten. Soms is dat handig, maar je moet wel uitkijken dat niemand anders er mee aan de haal kan gaan. Berg je wachtwoorden dan weer niet op een te logische plek op, maar schrijf ze liever op een briefje dat je ergens tussen doet zodat je er niet snel achter komt waar het zit. Onthoud wel goed waar je het gelaten hebt, anders heb je er nog steeds weinig aan.

Fotocredits:
Pinterest

Share This

About the author