Zo zorg je voor een schone badkamer

Zo zorg je voor een schone badkamer

Met een fulltimebaan, kinderen en een druk sociaal leven, heb je nauwelijks tijd om schoon te maken in huis. Het is natuurlijk wel zo fijn als alles er een beetje netjes uit ziet. Daarom geven wij je tips om je badkamer gemakkelijk schoon te houden. 

Ruimte

Allereerst is ruimte belangrijk om goed schoon te kunnen maken. Daar kun je nu misschien niet zo één, twee, drie iets aan doen, maar mocht je ooit een nieuwe badkamer willen, dan is het iets om rekening mee te houden. Kies voor zwevende badkamermeubels zodat je overal gemakkelijk onderdoor kunt. Dit scheelt veel moeite.

Mandjes

Heb je veel losse spulletjes in de badkamer zoals flessen shampoo, douchegel en bodylotion? Zet dit dan in mandjes zodat je het gemakkelijk op kunt tillen om schoon te maken. Bovendien ziet het er zo een stuk netter uit.

Badmat versus handdoek

Heel veel mensen hebben een badmat op de vloer van de badkamer liggen, maar die wordt vaak snel vies en is lastig schoon te krijgen. Je kunt ook kiezen voor een mooie handdoek op de grond. Deze kun je namelijk gemakkelijk mee in de was gooien zodat je er nauwelijks werk aan hebt.

Verdeel het in kleine stukjes

Het is jammer als je de helft van je weekend kwijt bent met het schoonmaken van je huis. Daarom kun je het werk beter in kleine stukjes verdelen en iedere dag even een klein stukje doen. Maak de douche schoon terwijl je er onder staat en leg een doekje neer zodat je iedere dag de wastafel even schoon kunt maken. Zo ben je niet alleen snel klaar, het ziet er ook nog eens altijd keurig uit.

Fotocredits:
WiseGeek

Share This

About the author