Zoek je boeken uit

Zoek je boeken uit

Heb jij ook kasten vol met boeken die je nooit meer leest? Veel mensen zijn geneigd hun boeken te bewaren, maar doen er uiteindelijk weinig mee. Daarom kun je beter eens een grote opruimactie houden! 

Boeken verzamelen

Zo´n opruimactie kun je het best in één keer goed aanpakken. Verzamel daarom alle boeken die je in huis hebt liggen. Dit kunnen allerlei boeken zijn. Gewone leesboeken, studieboeken, strips en salontafelboeken. Leg ze allemaal bij elkaar neer en zorg dat je voldoende ruimte hebt om te sorteren.

Sorteren

Eerst deel je de stapel in in twee delen. Eén deel dat weg kan en een ander deel dat je graag wilt bewaren. Vervolgens ga je iets kritischer kijken naar het deel dat je wilt bewaren. Maak een stapeltje met boeken die je al gelezen hebt en boeken waar je nog aan moet beginnen. De boeken die je al gelezen hebt, maar toch graag wilt bewaren, kun je weer opdelen in stapeltjes per soort. Maak bijvoorbeeld een stapeltje studieboeken, kookboeken, romans enzovoort.

Boeken uitlezen

De boeken die je nog moet lezen, kun je apart bewaren. Geef jezelf niet oneindig de tijd om ze uit te lezen, dan zul je zien dat het er uiteindelijk niet meer van komt. Bepaal liever een uiterste datum waarop je ze gelezen moet hebben, anders kun je ze beter alsnog weg doen.

Doe wat weg

Boeken die je niet meer wilt bewaren, kun je tweedehands proberen te verkopen via Marktplaats of Bol.com. Je kunt ze ook doneren aan een goed doel of gratis weggeven. Het is jammer om boeken zo maar weg te gooien! Zorg er wel voor dat je ze snel de deur uit doet en ze niet langer laat liggen. Anders zul je zien dat de boeken die je niet meer gebruikt vanzelf weer in de kast komen te staan.

Fotocredits:
PS By Dila

Share This

About the author